bar

Vi lagar och ni äter

Vi lagar mat på råvaror
från norra Sveriges fjäll,
skogar och sjöar.

Renen är vår huvudråvara.

Siepie Laejpie-mjukt samiskt bröd bakat på renbuljong
Siepie Laejpie-mjukt samiskt bröd bakat på renbuljong
foto: Åsa Bendiksen

Vår mat, vår tolkning av traditionella samiska maträtter och nya smakkombinationer, kan vara en del av ett möte med den samiska kulturen.

Kallrökt reninnanlår
Kallrökt reninnanlår
Suovastartar
Liten suovastartar med rödbeta

Renkorv
Renkorv egen tillverkning

foto: Åsa Bendiksen

    

Vi hjälper till med allt från råvaror till inramningen av
hela måltiden i form av dekor, presentation samt
berättelser och information om renen, renskötsel och
samerna.

 

Vid förfrågan ger vi er ett färdigt förslag eller så
komponerar vi menyn tillsammans
med er.

Kåsa med nässelsoppa och renkorvar
Kåsa med nässelsoppa och
renkorvar - foto: Åsa Bendiksen

 

bar

 

Menyförslag

 

Inkokt röding med dill- och citronmarinerad fänkål

Renentrecôte med kantarellpytt, viltsås,

jordärts- och mandelpotatispuré

Lingonmoussetårta på mandel- och marängbotten

Pris 355 p.p.

-

Västerbottenspaj med löjrom, gräddfil och inlagd rödlök

”Filé på pära”, (renfilé på potatisbädd) med örtsmör

Hjortronparfait dekorerad med naturella hjortron och hjortronsirap smaksatt med ättika och granskott

Pris 395 p.p.


Tunna skivor limemarinerad röding och fjällsyra
Tunna skivor limemarinerad röding och fjällsyra
Västerbottencylinder med löjrom
Västerbottencylinder med löjrom

 

bar

 

Bufféförslag

 

Liten ”tunnbrödsstubbe” med rökt rensteksröra

Västerbottenscylinder med forellrom, gräddfil och rödlök

Gravad lax

Kallrökt reninnanlår

Äppel- och pepparrotscrème

Marinerade rot- och grönsaker

Rosmarindoftande potatisterrine med lagrad ost

 

 

Alt.

 

Tunna skivor limemarinerad röding.

Tartar på suovas

Renrostbiff, ”tjälknöl”

Inlagda svarta vinbär

Kumminmarinerade morötter

Potatis- och getostpaj

              Fillodegsrulle med västerbottensost och spenat

 

Pris för bufféerna 295 kr per person

Pris för bufféerna inklusive bladsallad, spis- och tunnbröd och smör 315 kr/p.p.


 

Hjortondessert
Färska hjortron med Hjortronsirap
med ättika och granskott.
Ceviche på röding
Ceviche på röding, serverad i sked
Glasparad
Inkokt röding med brysselkålchips
foto: Marja Ek

 

bar

 

 

Ovanstående förslag är exempel att utgå ifrån. Menyerna/buffeförslagen kan varieras efter tycke och smak. Välkommen att höra av er om ni vill ha vår fullständiga cateringmeny med priser. Minimum 10 personer.